Waarschuwing: spookfacturen van NL Domein Host - MODX CMS-Hulp

Waarschuwing: spookfacturen van NL Domein Host

Lees de kleine lettertjes goed van de 'factuur' van NL Domein Host: "Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging." Deze nep- of spookfacturen niet betalen dus!

Verwarring met SIDN

Veel mensen verwarren NL Domein Host met SIDN, Stichting Internet Domeinregistraties Nederland. SIDN registreert en beheert alle .nl-domeinnamen en zij zorgen ervoor dat de domeinnamen wereldwijd bereikbaar zijn. Helaas kan SIDN geen juridische stappen ondernemen tegen ondernemingen als NL Domein Host, omdat NL Domein Host en Domeinhost Nederland geen registrar van SIDN zijn (ze kunnen dus niet eens direct domeinnamen registreren), of gebruik maken van de bedrijfsnaam of logo’s van SIDN.

Wat te doen met spookfacturen

Allereerst: niet betalen. En verder is het verstandig een klacht in te dienen bij het Steunpunt Acquisitiefraude via fraudemeldpunt.nl. Denk eraan om bij uw klacht ook een kopie van de 'factuur' mee te sturen. Door de klachten te bundelen kan het Steunpunt Acquisitiefraude de fraude sneller bestrijden.

Zie ook: fraudehelpdesk.nl/spooknotas en flynth.nl/overzicht van spookfacturen...


Meer nieuws, achtergronden & columns