Pagina's publiceren en pagina instellingen

Soms staan pagina's op de status ongepubliceerd, bijvoorbeeld nadat je een pagina hebt gedubliceerd. Door de webmaster is in MODx in te stellen dat ook nieuwe pagina's standaard op ongepubliceerd staan. Dat heeft als voordeel dat nieuwe pagina's niet meteen zichtbaar zijn voor de buitenwereld, maar heeft natuurlijk als nadeel dat het een extra handeling vergt om elke nieuwe pagina te moeten publiceren.

Hoe publiceer je een pagina?

Pagina publicerenJe kunt dit doen door op de pagina te klikken in de site-boom met je rechter muisknop en op Publiceer pagina te kiezen. Of:  bewerk de pagina en ga naar het tabblad Pagina instellingen. Zet daar een vinkje in het vakje achter Gepubliceerd?. En klik op Opslaan.

Misschien wat omslachtiger, maar je kunt ook een datum in het verleden invullen bij Publicatiedatum. Dan wordt de pagina ook gepubliceerd. De publicatiedatum is immers verstreken.

Hoe 'onpubliceer' je een pagina?

Precies op dezelfde manier zoals je een pagina publiceert, maar dan andersom: haal het vinkje weg bij Gepubliceerd?, of gebruik het popupmenu in de site-boom en kies daar voor Publicatie Pagina ongedaan maken.

De Publicatiedatum en Datum einde publicatie

Het is hierboven al even ter sprake gekomen. Het is ook mogelijk om pagina's op een bepaald moment te laten publiceren. Als je bijvoorbeeld een pagina hebt die voor een lancering van een product pas volgende week gepubliceerd mag worden, dan kun je dit doen door de Publicatiedatum in het tabblad Pagina instellingen in te stellen.

Als je een pagina hebt die je weer wil 'onpubliceren' dan gaat dat eigenlijk op precies dezelfde manier. Bij een vacature die je bijvoorbeeld 2 maanden op de website wil tonen, kun je dus een datum instellen bij Datum einde publicatie. De pagina wordt dan niet verwijderd, maar krijgt als status ongepubliceerd, en is dan niet meer zichtbaar op de website.

Let op! Als je de datum instelt op de volgende dag en je doet dat om 15:00 's middags dan zal het bericht ook pas om 15:00 gepubliceerd worden. In het popup-kalendertje kun je ook een tijd typen. Doe dat voordat je een datum aanklikt.