Speciale code voor Volg ons: Followus

Soms staan op de pagina social-media-icons die bezoekers van je website uitnodigen om jou te volgen. Ik heb speciale code geschreven (in MODX-jargon: een snippet) die het beheer van deze icons makkelijker maakt. Deze code is vaakt te vinden op de speciale instellingen-pagina.

Deze pagina gaat dus niet over het delen van de pagina via social-media, maar over de icons die verschijnen achter "Volg ons" - op jouw website.

Zie hieronder de meest complete code, met alle (op dit moment) beschikbare social-media-accounts. Kopieer het gedeelte waarmee jij je icons wilt uitbreiden en pas de gebruikersnaam aan. Anders link je naar mijn social-media-account.

[[Followus &intro=`Volg ons: ` &titleprefix=`Volg ons via ` &twitter=`twitternaam` &facebook=`facebooknaam` &googleplus=`gplusnaam` &linkedin=`linkedinnaam` &pinterest=`pinterestnaam` &instagram=`instagramnaam` &rss=`/rss` &youtube=`youtubeaccountnaam` &vimeo=`vimeonaam` &flickr=`flickraccount` &skype=`skypnaam` &newsletter=`/inschrijf-url.html` &wordpress=`http://koenbakx.com` ]]

Als je een andere tekst dan "Volg ons" bij je icons wilt hebben, dan kun je die tekst wijzigen die staat bij &intro=``. Let ook op dat de aanhalingstekens andere zijn dan normaal. Niet ' of ", maar `.

Zoals je ziet zijn er ook mogelijkheden om te linken naar de inschrijfpagina van je nieuwsbrief of de RSS-feed van (bijvoorbeeld) je nieuwsberichten.

Mis je een social-media-account? Neem even contact op.