Indeling van de MODX Manager

Nadat je bent ingelogd in het MODX CMS, kom je in het startscherm van het content management systeem. Je kunt dit startscherm opdelen in 3 gebieden:

  1. Navigatie-knoppen
  2. De "Site-boom" aan de linkerkant
  3. Het werkveld aan de rechterkant

Zoals je ziet is de Manager redelijk overzichtelijk - zonder al te veel toeters en bellen.

Manager indeling

1. Navigatie-knoppen

De praktijk leert dat je als content-editor deze knoppen zelden hoeft te gebruiken. Maar klik rustig even rond. Als het meezit heeft de webbouwer je alleen toegang gegeven tot onderdelen van het CMS waar je (als content-editor) ook werkelijk iets te zoeken hebt. Als je ergens komt wat je niet snapt, druk dan vooral niet op 'Opslaan'... Ben je de weg kwijtgeraakt, klik dan linksboven op Website en daarna eronder op Start.

2. De "Site-boom" aan de linkerkant

Deze "Site-boom" heeft iets weg van de bestanden-verkenner van Windows. Dit is de plaats waar de navigatie-structuur van de website is weergegeven. Elke pagina (die je mag bewerken) wordt weergegeven in de boom, ook al zijn die pagina's aan de "voorkant" van de website niet altijd/persé zichtbaar. Door hier de volgorde of indeling te veranderen, verandert de indeling ook aan de 'voorkant' van de website.

3. Het werkveld aan de rechterkant

Na selectie van een pagina, is dit het gebied waar pagina's zijn te bewerken, tekst, afbeeldingen en links toevoegen. De pagina "het werkveld" behandelt dit verder.

Nu je een beeld hebt van de MODX Manager indeling, moeten we misschien eerst de eigenschappen en mogelijkheden van de Site-boom bekijken.