Pagina's verplaatsen

Onderlinge volgorde van pagina's binnen hoofdstuk

Als een pagina niet naar een andere map hoeft te verhuizen, maar hij hoeft alleen maar op te schuiven ten op zichte van andere pagina's in dezelfde map, dan kun je dat in stellen via de Menu index. Bewerk de pagina die je wilt opschuiven, en verander het getal bij Menu index. Hoe groter het getal, hoe verder de pagina naar beneden zal zakken in de navigatie. Deze getallen werken relatief t.o.v. de getallen bij andere pagina's.

Dit onderwerp komt ook uitgebreid aan bod bij: Hoe kan ik.../Volgorde van pagina's veranderen.

Pagina's verplaatsen naar een andere map

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een pagina in een bepaalde map niet goed staat of dat hij in een andere map beter tot zijn recht komt. Helaas kun je niet zoals in een verkenner (Microsoft) of finder (Apple) gewoon de pagina selecteren en deze vervolgens naar de juiste map slepen. In MODX moet je net even anders doen.

Pagina verplaatsen

Klik op in de site-boom met de rechter muisknop op de pagina die je wil verplaatsen en klik in het popupmenu op Verplaats Pagina. Er verschijnt een melding in het werkveld die je verteld dat je de pagina hebt geselecteerd. Klik vervolgens in de site-boom op de (bestandsnaam van de) map naarwaar je de pagina wil verplaatsen. Klik op Opslaan en de pagina wordt verplaatst.