Pagina's aanmaken

Het aanmaken van een pagina is relatief eenvoudig, hoewel misschien niet erg intuïtief. Maar als je het truucje eenmaal doorhebt is het eigenlijk best eenvoudig.

Nieuwe Pagina PopupmenuVia het popupmenu

De eerste stap is bepalen waar je de pagina gaat plaatsen. Wil je de pagina bijvoorbeeld plaatsen in de map "Pagina's beheren (44)" dan ga je met de muis aanwijzer op deze pagina "staan". Let op! Nog niet klikken op de pagina. Met de rechter muisknop klik je op "Pagina's beheren (44)" en er verschijnt een menu met allemaal keuze mogelijkheden (zie ook de afbeelding). Klik nu op de optie "Nieuwe pagina" (boven aan het menu) en de pagina wordt aangemaakt. Dit popupmenu verschijnt ook door op het icoontje voor de paginanaam te klikken.

De overige opties die je ziet zoals Bewerk pagina, Verplaats Pagina, Dupliceer pagina, Publiceer Pagina, Verwijder Pagina en Nieuwe Weblink worden in de overige pagina's van dit onderdeel allemaal nog eens individueel behandeld.

Via de knoppenbalk (niet aan te raden!)

Er is nog een manier om een nieuwe pagina aan te maken. En wel via de betreffende knop in de Knoppenbalk van het CMS.

Nieuwe Pagina via Knoppenbalk

Dit werkt ook, maar via deze weg zit er een addertje onder het gras. De plek waar de pagina in de Site-boom terechtkomt is hiermee nog niet bepaald. Als u de nieuwe pagina wilt opslaan, zonder te hebben aangegeven waar de pagina moet komen, zal er een foutmelding verschijnen, omdat u geen rechten heeft om op die positie een pagina te plaatsen. Kiest u voor deze weg om nieuwe pagina's te maken, kijk dan ook even bij Pagina's verplaatsen hoe u de positie van een pagina in de boom moet aangeven.

Lees hier verder voor een handige tip als je aan de slag gaat met het bewerken van pagina's.