SEO Scan analyseert zoekmachine-optimalisatie - CMS-Hulp

Scan de zoekmachine-score van je website

Altijd al willen weten hoe goed je webpagina's zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines? Dan heb ik iets leuks voor je: de SEO Scan.

De SEO Scan analyseert zoekmachine-optimalisatie

Vul het internet-adres van een webpagina in en de SEO Scan controleert de belangrijkste eigenschappen waar zoekmachines naar kijken om de volgorde bepalen van de zoekresultaten. Je krijgt inzicht in de mate waarin trefwoorden zijn verwerkt op belangrijke plaatsen van de opgegeven webpagina. Na analyse laat de SEO-score zien wat de kwaliteit van de zoekmachine-optimalisatie is. De SEO-score is een cijfer tussen 0 en 10.

Voor iedereen met een website

De scripting die ik heb ontwikkeld voor de MODX SEO Plugin, heb ik nu ook beschikbaar gemaakt voor iedereen zonder MODX. Uiteraard is de SEO Scan niet zo handig als de MODX SEO Plugin, want die controleert je pagina terwijl je 'm aan het bewerken bent. Maar in de SEO Scan zitten ook een paar nieuwe functies (die nog niet in de MODX SEO Plugin zitten): veel gebruikte woorden en woordcombinaties worden op een rijtje gezet. Ook wordt opgezocht hoevaak je pagina is gedeeld via Social Media, en hoeveel pagina's van je website zijn gevonden door Google.


Meer nieuws, achtergronden & columns