Pagina's verwijderen

Je kunt een pagina verwijderen door (rechts bovenaan) op Verwijderen te klikken, terwijl je de pagina aan het bewerken bent. Het kan wat sneller door in de site-boom met de rechter muisknop op de pagina te klikken die je wil verwijderen en dan te kiezen voor de optie Pagina verwijderen.

Pagina's verwijderen is nog niet definitief

Als je een pagina hebt verwijderd dan zal er in de site-boom een rode streep door de paginanaam komen te staan. De pagina is nu nog niet echt verwijderd en je kunt deze verwijdering weer ongedaan maken. Dit doe je door in de site-boom met de rechtermuisknop te klikken op de pagina die verwijderd is. Kies in het pop-upmenu voor de optie Herstel Pagina en de pagina is weer actief.

Definitief verwijderen

Om te voorkomen dat er pagina's worden verwijderd, die niet verwijderd hadden mogen worden, is voor CMS-editors de mogelijkheid uitgeschakeld om pagina's definitief te verwijderen. E-mail je webbouwer (Koen of Jasper) en zij controleren of er niks is verwijderd wat niet weg mag, en verwijderen de rood doorstreepte pagina's definitief.

Voor die enkele CMS-editors die toestemming hebben om pagina's te verwijderen: Boven in de navigatiestructuur zie je een prullenbak staan. Klik daar op en alle in de website aanwezige rood-doorstreepte pagina's zullen definitief verwijderd worden. Let op! weg is ook echt weg en het wordt nergens opgeslagen.