Een audio-bestand plaatsen

Sommige gelukkigen onder u hebben niet alleen de mogelijkheid om youtube-filmpjes te kunnen plaatsen, maar ook audio-bestanden. En met audio-bestanden bedoelen we hier MP3-bestanden.

Gebruik onderstaande code om tegen het CMS te zeggen dat er een MP3-bestand geplaatst moet worden en waar die te vinden is:

[[audioplayer? &url=`assets/media/audiobestand.mp3`]]

Uiteraard moet tussen de (speciale) aanhalingstekens het juiste pad naar het MP3-bestand worden aangegeven. Als dit audio-bestand op een andere server staat, dan moet het beginnen met http://.

MP3-bestand uploaden

Om het MP3-bestand makkelijk te kunnen uploaden, maken we misbruik van de mogelijkheid om filmpjes te kunnen plaatsen met de Rich Text Editor. Zet de tekstcursor op de plaats waar de audioplay moet gaan komen, en druk op Media invoegen/bewerken (Media invoegen/bewerken).

Media invoegen/bewerkenEr verschijnt een popupmenu. Geef bij het veld Type aan dat je (zogenaamd) een Quicktime-bestand wilt gaan plaatsen. Klik nu op het Bladeren-icoontje (Bladeren / Selecteer bestand). Er verschijnt weer een venster, met hierin de bestanden-kiezer. Hier kun je je mp3-bestand uploaden en selecteren. Dat werkt vergelijkbaar als het uploaden en invoegen van afbeeldingen.

LET OP: klik niet op Invoegen!

Kopieer het pad naar het audiobestand wat staat bij Bestand/URL. Dat pad begint met assets/media/...
Klik op Annuleer om het Media-invoegen-venster te sluiten. Er wordt nu niks geplaatst in het tekstvlak, maar we hebben nu wel een audio-bestand op de server geplaatst en op het klembord staat het pad op de server naar dat audio-bestand.

Plak het pad in de speciale code die ook al hierboven werd getoond:
[[audioplayer? &url=`assets/media/nieuw-geupload-audiobestand.mp3`]]

Gerelateerde pagina‘s (audio, video)